Μειμαράκης- Μητσοτάκης… Που ποντάρουν για την τελική επικράτηση

meimar mitsot

meimar mitsot

Βαγγέλης Μειμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης… Μάχη για δύο και για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης μέρας!

Με τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα, να παραπέμπονται από ώρα σε ώρα, οι δύο μονομάχοι είναι γνωστοί και απομένει να αποσαφηνιστεί η διαφορά που τους χωρίζει, αλλά και τα ακριβή ποσοστά Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνη Γεωργιάδη.

Η εικόνα το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ήταν η ακόλουθη:

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
Απόστολος Τσιτζικώστας: 21,15%
Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07%

Ο δεύτερος γύρος βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικός και ουσιαστικά η εκλογική διαδικασία ξεκινά από την αρχή.

Η διαφορά των δέκα περίπου ποσοστιαίων μονάδων μπορεί να δίνει προβάδισμα στον Βαγγέλη Μειμαράκη, όμως ο δεύτερος ποντάρει στην ανατροπή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε δημόσια θέση και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο μεγάλος χαμένος της διαδικασίας, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη ανησυχούν μόνο για το γεγονός ότι το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πόσο μπορεί να ανανεωθεί η παράταξη και να ισχυροποιηθεί ώστε να αποτελέσει το «αντίπαλον δέος» του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτιμούν, όμως, ότι θα συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους που τους επέλεξαν την πρώτη Κυριακή και θα πετύχουν το άνοιγμα προς την δεξιά πτέρυγα που εκπροσωπήθηκε από Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.

Από την άλλη πλευρά ο Κ. Μητσοτάκης θα παίξει το χαρτί της ριζικής ανανέωσης στο κόμμα. Θα απευθύνει έκκληση στους ψηφοφόρους, κυρίως στους νέους, να αλλάξουν τη Νέα Δημοκρατία και να μη συνεχίσει να είναι ένα νωθρό κόμμα με παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Οι ιδέες του, η ηλικία του και η εν γένει μετριοπαθής στάση του με ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει είναι τα βασικά ατού του.

Ίσως το πιο σημαντικό σημείο της σύγκρουσης των δύο να είναι η στάση τους απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα στα κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται.

Αναμέτρηση για δύο λοιπόν που ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ