ΜΕΘ Παίδων… Σε λειτουργία εντός δύο μηνών

BABAS MET

Ανάσα σε έναν κρίσιμο τομέα, όπου η Ήπειρος είχε μεγάλο έλλειμμα, θα δώσει η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για παιδιά, η οποία θα λειτουργήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι υποδομές είχαν ήδη δημιουργηθεί στη νέα πτέρυγα και με την ανακοίνωση της πρόσληψης δύο γιατρών και τεσσάρων νοσηλευτών, γίνεται το πιο καθοριστικό βήμα, ώστε η ΜΕΘ να λάβει σάρκα και οστά.

Μάλιστα με την διαδικασία που επιλέχθηκε να προχωρήσουν οι προσλήψεις, εκτιμάται ότι σε δύο μήνες περίπου, οι γιατροί θα είναι στις θέσεις τους και η λειτουργία θα έχει γίνει πραγματικότητα.

Η λειτουργία της ΜΕΘ για παιδιά, αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς μέχρι τώρα τα περιστατικά έφευγαν για άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Ήταν αίτημα όμως και της Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο την τελευταία διετία υποστηρίχθηκε από την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Και έχει κάθε λόγο ο διοικητής του Νοσοκομείου Φώτης Βάββας να εκφράζει την ικανοποίησή του από την εξέλιξη αυτή και να τονίζει ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα που θα λύσει το πρόβλημα. Άλλωστε η Μονάδα για τα παιδιά θα συμβάλλει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και θα δώσει τη δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

«Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν. Είναι μια εξαγγελία που παίρνει το δρόμο της υλοποίησης και θα δώσει ανάσα σε έναν τομέα στον οποίο υπήρχε έλλειμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Γιατροί και νοσηλευτές που θα προσληφθούν θα εργαστούν με σύμβαση διάρκειας δύο ετών. Προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα κενό και πρόβλημα, το νοσοκομείο έχει υποβάλλει ήδη αίτημα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ