Μεγαλειώδες συλλαλητήριο… Οι αγρότες της χώρας διαδηλώνουν στο Σύνταγμα

agrotes sintagma1

agrotes sintagma1

Βροντερό παρόν, σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, δίνουν χιλιάδες αγρότες από κάθε γωνιά της χώρας.

Μετά από μία επεισοδιακή ημέρα, οι αγρότες κατάφεραν να φτάσουν στο Σύνταγμα και παραμένουν έξω από τη Βουλή.

Ανάμεσά τους και δεκάδες αγρότες από τα Γιάννινα και τα υπόλοιπα μπλόκα της Αθήνας, που μετ’ εμποδίων κατάφεραν να φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι διαδηλωτές αγρότες.

Στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με ξερά κλαδιά.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες ξεκίνησαν την πορεία στο Σύνταγμα με πρώτους τους αγρότες από την Κρήτη.

Με λεωφορεία έφτασαν τελικά στην πλατεία Συντάγματος και οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Είχε προηγηθεί σκηνικό έντασης στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμπόδιζαν τους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χημικά και κρότου λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. Οι αγρότες κατέστρεψαν και ένα περιπολικό.

agrotes sintagma2

Αργά το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ άνοιξε και η λεωφόρος Αθηνών.

Η εικόνα των τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, με τις ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Μαρίνο Αντύπα, είναι από τις πιο συγκλονιστικές….
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ