Μεγάλη κομπίνα, τύπου πυραμίδας, από οργανωμένη σπείρα…. Δεκάδες τα θύματα που έχασαν τα χρήματά τους

PARGA14

PARGA14Μεγάλη κομπίνα, τύπου πυραμίδα, έστησαν άγνωστοι στην Πάργα κι αφού απέσπασαν σημαντικά ποσά από ανυποψίαστα θύματα, εξαφανίστηκαν αφήνοντας τα στα κρύα του λουτρού….

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr η κομπίνα που στήθηκε είχε δύο σκέλη. Το πρώτο πλάσαρε πολύ φτηνά ταξίδια σε ειδυλλιακούς προορισμούς, ζητώντας προκαταβολικά το ποσό των 270 ευρώ περίπου….

Το δεύτερο πουλούσε συμμετοχές σε κάποια υποτιθέμενα εταιρία έναντι των τριακοσίων ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα έπρεπε να εγγράψουν άλλα τέσσερα μέλη προκειμένου να τύχουν όλων αυτών των προνομίων. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση θα αποκόμιζαν και πολλά κέρδη….

 

Όσοι δεν κατάφερναν να εγγράψουν τέσσερα μέλη είχαν…πρόστιμο της τάξης των δεκαπέντε ευρώ. Αν η εγγραφή γινόταν τότε είχαν έκπτωση στις αρχικές τιμές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρωταγωνιστές της κομπίνας αυτής ήταν τρεις νέοι σε ηλικία άνδρες, άγνωστοι στην περιοχή αλλά και κάποιοι από χωριό της Πάργας οι οποίοι πιθανόν αποτελούσαν τοπικούς συνεργάτες τους, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να διευκρινιστεί αν και οι ίδιοι είχαν εξαπατηθεί ή αποτελούσαν μέλη της κομπίνας.

Καθώς οι μέρες πέρασαν όσοι είχαν εμπιστευτεί τα χρήματά τους, κάποιοι μάλιστα δανείστηκαν για να μπορέσουν να ακολουθήσουν την «πυραμίδα» έβλεπαν πως οι υποσχέσεις ήταν κενές περιεχομένου. Κάποιοι είχαν πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες….

Μάλιστα κάποιοι ζήτησαν να διαγραφούν από την πυραμίδα, η απάντηση όμως ήταν πως έπρεπε να απευθυνθούν στην εταιρία φάντασμα….

Φυσικά για καμία από τις δεκάδες συναλλαγές δεν έχει κοπεί απόδειξη και όσοι εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους τώρα τα κλαίνε….

Για την συγκεκριμένη απάτη, φαίνεται πως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία, ίσως γιατί ορισμένοι πιστεύουν ακόμη ότι θα καταφέρουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω όμως μετά τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα δεν αποκλείεται οι αρμόδιες αρχές να κινηθούν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ