Μεγάλη βουτιά των βάσεων στις πανελλαδικές.. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

panelladikes15

panelladikes15Οι Πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν, η αγωνία ωστόσο για τους υποψηφίους των Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, συνεχίζεται και θα διαρκέσει αρκετά, μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Οι βαθμοί αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και τα πρώτα στοιχεία από την αξιολόγηση των γραπτών δείχνουν σημαντική πτώση των βάσεων σε Νομικές, Παιδαγωγικά και Πολυτεχνεία και «βουτιά» σε Φυσικομαθηματικές Σχολές.

Απομένει βέβαια οι εκτιμήσεις αυτές να επιβεβαιωθούν από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η εικόνα από τα βαθμολογικά κέντρα ανά Πεδίο

1ο Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμένουν πτώση βάσεων σε Νομικές, αλλά και σε Παιδαγωγικές Σχολές. Στις σχολές Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όπου έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

2ο και 4ο πεδίο Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές

Οι δημοφιλείς Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν αισθητή πτώση των βάσεών τους. Πτώση αναμένεται και στις Φυσικομαθηματικές. Εκπαιδευτικοί εκτιμούν, ότι σε ορισμένες από αυτές τις σχολές οι βάσεις μπορεί να χάσουν έως και 500 μόρια και να επιστρέψουν στο 18,5 που ήταν πρόπερσι ο μέσος όρος βαθμολογίας για την εισαγωγή.

3ο πεδίο Επιστήμες υγείας

Οι άριστοι, που παραδοσιακά συνωστίζονται στις Ιατρικές σχολές θα συγκρατήσουν τις βάσεις που κανονικά θα παρουσίαζαν πτώση εξαιτίας της δυσκολίας των θεμάτων της Βιολογίας κατεύθυνσης που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας. Δυσκολότερα τα θέματα και σε Φυσική και Μαθηματικά κατεύθυνσης. Εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό η βάση της Ιατρικής Αθηνών να «επιστρέψει» γύρω στα 19.000 μόρια.

4ο πεδίο Επιστήμες οικονομίας και διοίκησης

Στις σχολές του Πεδίου, η ζυγαριά ισορροπεί μεταξύ των σχετικά εύκολων θεμάτων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας του πεδίου και των δύσκολων θεμάτων στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας που είναι το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Αναμένεται οι βάσεις να κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2015 αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί

Έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου λήγει ο χρόνος βαθμολόγησης των μαθημάτων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στα βαθμολογικά κέντρα. Έτσι, αναμένεται από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου να αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια της χώρας.

Μετά την Παρασκευή 19 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα, θα ακολουθήσουν οι τεχνικές διαδικασίες ώστε οι βαθμολογίες να αποσταλούν στα λύκεια της χώρας, όπου και θα αναρτηθούν.

Την ημέρα της ανάρτησης οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαία ελληνικά.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ