Μείωση αντικειμενικών ζητά ο Δήμος Ζίτσας

dima zitsas

dima zitsasΤην αποστολή υπομνήματος-αιτήματος στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα ζητά την επανεξέταση, όλου του πλέγματος των αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα στην περιοχή του Δήμου Ζίτσας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της τακτικής του συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, το Σώμα έκανε αποδεκτή την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημ. Λάμπρου ο οποίος πρότεινε την αποστολή υπομνήματος – αιτήματος στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα ζητείται να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά εξήντα τοις εκατό (60%) τουλάχιστο, ο συντελεστής οικοπέδου (ΣΟ) να διαμορφωθεί από 0,10 έως 0,40 τουλάχιστο, και να καταργηθεί η διαφορά της αξίας ανάλογα με την δυνατότητα κατάτμησης του οικοπέδου σε περισσότερα άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα, αφού αυτό αφορά τοπικές κοινότητες με ελάχιστους κατοίκους και χωρίς καμία περαιτέρω δυνατότητα αξιοποίησης του οικοπέδου.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με επικεφαλής το Δήμαρχο Μιχ. Πλιάκο που θα παρευρεθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (7-9 Μαΐου) στη Χαλκιδική να ενημερώσουν με τοποθετήσεις τους το προεδρείο και τους συνέδρους «για την κατάφορη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λάμπρου, αδικία καθώς οι τιμές των αντικειμενικών αξιών που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών για το Δήμο Ζίτσας είναι εξωπραγματικές και σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερες και από τις τιμές ακινήτων που βρίσκονται στον οικιστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων».

Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα κυριάρχησε η πρόταση για συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας στην έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015» που διοργανώνεται από 16-24 Μαΐου στο Πανηπειρωτικό στάδιο Ιωαννίνων καθώς η Δημοτική Αρχή θεωρεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση μια καλή ευκαιρία για την προβολή τόσο των γεωργικών προϊόντων της περιοχής όσο και του τουριστικού του προϊόντος. Πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ