Μείζονα ερωτήματα για τη φυματίωση στο στρατό..

ATSEPEP5

ATSEPEP5

Μείζονα ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με το ζήτημα των ενδείξεων φυματίωσης σε στρατιωτικούς που έκαναν υπηρεσία στο Τσεπέλοβο, καθώς αρκετές ημέρες μετά την αποκάλυψη του θέματος δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έχουν γίνει γνωστά, παρότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για αδικαιολόγητη καθυστέρηση αλλά και για προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος του θέματος.

Προ ημερών έφτασε στα Γιάννινα ένας γιατρός από το στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μάλλον όμως για λόγους εντυπώσεων και όχι ουσίας, καθώς όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο.

Στο θέμα επανέρχεται η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, η οποία απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της 8ης Μεραρχίας ζητώντας πλήρη ενημέρωση και καταθέτοντας την αγωνία της.

Το βράδυ της Τετάρτης έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα, η οποία είναι αποκαλυπτική των προβληματισμών που επικρατούν στο στράτευμα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Είναι γνωστό σε όλους ότι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου 16 που διανύουμε, το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί το στρατιωτικό προσωπικό της Ηπείρου, των μελών των οικογενειών τους, αλλά έχει κεντρίσει και το ενδιαφέρον όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της κοινής γνώμης, είναι οι θετικές ενδείξεις της νόσου φυματίωσης που έχει διαπιστωθεί σε αριθμό συναδέλφων οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσίες ή διάφορες εργασίες στον καταυλισμό προσφύγων Τσεπέλοβου.

Από την Δευτέρα 04 Ιουλ 16 ημέρα κατά την οποία έγιναν γνωστά τα πρώτα θετικά δείγματα στους συναδέλφους και μέχρι σήμερα έχουν προκύψει πολλά ερωτηματικά στα οποία είναι αναγκαία η τοποθέτηση της Ταξιαρχίας. Συγκεκριμένα:

α. Οι συνάδελφοι στους οποίους η πρώτη εξέταση ήταν θετική , συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά στους χώρους εργασίας τους και να δραστηριοποιούνται μαζί με συναδέλφους τους σε εργασίες που απορρέουν από τα καθήκοντά τους. Οι συνάδελφοι αυτοί πρέπει να κριθούν υγειονομικά σε κατάσταση Ελεύθερου Υπηρεσίας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις ή πρέπει να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στους χώρους εργασίας των;

β. Στο υπόψη κέντρο φιλοξενίας προσφύγων είχαν δραστηριοποιηθεί στελέχη τα οποία έχουν μετατεθεί και έχουν λάβει ειδικές άδειας μακράς διάρκειας πριν την διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων, όπως επίσης υπάρχουν και στρατεύσιμοι οι οποίοι πλέον έχουν απολυθεί λόγω ολοκλήρωσης της θητείας τους. Για όλους τους παραπάνω έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου να ενημερωθούν επί του θέματος έτσι ώστε και αυτοί να τύχουν ιατρικών εξετάσεων;

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε όπως μας γίνουν γνωστές οι τοποθετήσεις σας επί των παραπάνω θεμάτων που έχουν προκύψει, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας και κατ’ επέκταση και οι οικογένειές τους που τις τελευταίες μέρες περνούν στιγμές αγωνίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ