ΜΑΤ, ένταση και προσαγωγές στη μονάδα Ανακύκλωσης

anakiklosi mat1

anakiklosi mat1ΜΑΤ, ένταση και προσαγωγές, σημάδεψαν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, που συνεχίζεται στη μονάδα «Γενική Ανακύκλωση» στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εργάζονται συνολικά περίπου 40 εργαζόμενοι, κάτω από επικίνδυνες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βάζουν σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία και ασφάλειά τους.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο έχουν κάνει καταγγελίες πολλές φορές γι αυτό το θέμα και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

anakiklosi mat2Τη Δευτέρα, από νωρίς το πρωί, μαζί με εργάτες από σωματεία της πόλης, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από τη μονάδα, θέλοντας έτσι να περιφρουρήσουν την απεργία.

Από το πρωί ωστόσο βρίσκονταν στο χώρο δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, καθώς είχαν κληθεί από την εργοδοσία, ώστε να σπάσει η απεργία.

anakiklosi mat3Προς στιγμή προκλήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνουν τέσσερις προσαγωγές εκπροσώπων σωματείων που βρέθηκαν στο χώρο του εργοστασίου για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Οι προσαγωγές είχαν ως αποτέλεσμα να προστρέξουν στη μονάδα κι άλλοι εργαζόμενοι διάφορων σωματείων από την πόλη των Ιωαννίνων.

anakiklosi mat4Λίγο αργότερα και κάτω από τις συνεχείς αποδοκιμασίες προς τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι τέσσερις γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες ενώ από τον χώρο του εργοστασίου αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας.

Οι απεργοί της «Ανακύκλωσης» παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας την 48ωρη απεργία τους, με αφορμή τις απολύσεις και τις περικοπές αποδοχών, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία, φορείς, οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ