ΜΑΤωσαν και οι αγρότες στο Σύνταγμα

agrotes matsintagma

agrotes matsintagma

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ ομάδες αγροτών προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο.

Η συγκέντρωση των αγροτών ολοκληρώθηκε, μετά και την απελευθέρωση του συναδέλφου τους που είχε προσαχθεί στην Αστυνομία, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Οι αγρότες, γνωστοποίησαν ότι θα καταθέσουν αύριο αίτημα προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του παραδώσουν το ψήφισμα της σημερινής τους κινητοποίησης.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε οριστεί για σήμερα συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών, η οποία αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων. Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι «αντίθετη με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας», σημείωσε ότι «ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης» και ανέφερε ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών «θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Ωστόσο, οι αγρότες αρνήθηκαν να συναντήσουν τον κ. Αποστόλου, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση αστυνομικής βίας και αποχώρησαν από την πλατεία.

Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, με τους διοργανωτές και πηγές της αστυνομίας να υπολογίζουν ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 8.000.

Νωρίτερα, ομάδες συγκεντρωμένων πετούσαν πορτοκάλια και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών.
Γύρω από την πλατεία Συντάγματος σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αγρότες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών απώθησαν τους αγρότες που προσπάθησαν να πλησιάσουν στον περίβολο της Βουλής.

Αγρότες σχεδόν από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό “παρών” αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα τα οποία χαρακτηρίζουν ως ταφόπλακα για την πρωτογενή παραγωγή.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.Αντιπροσωπεία τους, αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ