Μαθητής του ΕΠΑΛ αποκλείστηκε από τις Πανελλαδικές

panelladikes_2020

Τον αποκλεισμό μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων από τις πανελλαδικές εξετάσεις καταδικάζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτών.

Ο λόγος αποκλεισμού αποδίδεται στην προφορική βαθμολογία ενός μαθήματος ειδικότητας  και στη στάση του υπουργείου να μην προβεί σε καμία εξαίρεση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση, μαζί με τον μαθητή και την μητέρα του, πραγματοποίησαν παρέμβαση   στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, με σκοπό την συμμετοχή του στις εξετάσεις ωσότου απαντήσει το Υπουργείο αν θα δοθεί δικαίωμα επανεξέτασης του προφορικού βαθμού του δεύτερου τετραμήνου.

Και παρά το γεγονός ότι ο μαθητής συμμετείχε στις εξετάσεις και στα τέσσερα μαθήματα, σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν δόθηκε τελικά καμία εξαίρεση.

«Το υπουργείο γκρέμισε τις θυσίες της οικογένειας σε φροντιστήρια και άγχος για τη μόρφωση του παιδιού της. Αυτό είναι το χειροκρότημα της κυβέρνησης στη νοσηλεύτρια μάνα και στο Γολγοθά για τη μόρφωση του παιδιού της.

     Καταγγέλουμε, επίσης, την στάση του υπουργείου ως τιμωρητική απέναντι σε έναν μαθητή που ως αντιπρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου συμμετείχε ενεργά στις φετινές κινητοποιήσεις του σχολείου του, γεγονός που θεωρούμε άμεσα σχετιζόμενο με τη στάση του Υπουργείου. Είναι απαράδεκτο η αντιμετώπιση ενός μαθητή ως προς την επίδοσή του στο σχολείο, να κρίνεται από τη δράση του στο χώρο του μαθητικού κινήματος. Αυτό επισημάναμε και κατά την παρέμβαση μας στο περιφερειακό διευθυντή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ