Μαθητές ξεναγοί στον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης

arxaia kmatites

arxaia kmatites

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, στην Πρέβεζα, χτύπησε η καρδιά του πολιτισμού με μαθητές σε ρόλο ξεναγού.

Η δράση με θέμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα. Τα σχολεία υιοθετούν. Η κοινωνία αγκαλιάζει» πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

Οι μαθητές του 4ου Γυμνάσιου Πρέβεζας, του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας, του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου έκαναν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπετες παρακολούθησαν δρώμενα.

Ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος, ξεναγήθηκε από παιδάκια, μαζί με άλλα μέλη του σωματίου και όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους.

Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Καναλακίου, του οποίου οι μαθητές της πέμπτης τάξης υποδύθηκαν τους Μολοσσούς, Ελένη Κολιοφώτη, ανέφερε πως οι δάσκαλοι νιώθουν συγκίνηση και περηφάνια γιατί το αποτέλεσμα της προσπάθειας ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των μαθητών από το Καναλάκι στην αρχαία Κασσώπη, ένα παιδάκι βρήκε ένα χάλκινο νόμισμα του 4ου αιώνα π.Χ., το οποίο παραδόθηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ