Μαθήματα στις όπου οι καταλήψεις περάσουν το τριήμερο

SXOLEIO KATALHPSH 27 9

SXOLEIO KATALHPSH 27 9– Και εισαγγελική παρέμβαση..

Με μαθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα θα καλυφθούν τα όποια κενά προκληθούν αν οι μαθητικές καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε δεκάδες σχολεία ανά την Ελλάδα ξεπεράσουν σε διάρκεια τις τρεις ημέρες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

Προειδοποίησε μάλιστα πως αν το διδακτικό κενό γίνει πολύ μεγάλο τότε το υπουργείο Παιδείας έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει σε σχολικές ημέρες ορισμένα Σάββατα, ημέρες εορτών και σχολικών εκδρομών, τροποποιώντας το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής», καθότι «ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».

Σημείωσε παρά ταύτα πως οι καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. «Δεν είναι τυχαίο αυτό», συμπλήρωσε.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία

Την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκαλούν οι καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας. Η Ευτέρπη Κουτζάμανη ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς να μεριμνήσουν για την κανονική λειτουργία των σχολείων.

Στην ουσία η ανώτατη λειτουργός παραπέμπει σε παλαιότερη εγκύκλιο, η οποία προβλέπει και αυτόφωρες συλλήψεις για καταστροφές στα σχολεία. Σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, η εγκύκλιος προβλέπει έρευνα για τυχόν παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί φαινόμενα καταστροφών ή εξωσχολικών παρεμβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ