Μαζική η εκδήλωση της «Ενότητας Πολιτών»… Ανακοινώθηκαν είκοσι ακόμη υποψήφιοι

ENOTHTA 6 4 14ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με μία μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ο σημερινός δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, η «Ενότητα Πολιτών» άνοιξε και επίσημα τον προεκλογικό αγώνα.

Η Ενότητα Πολιτών, έχοντας ως σημαντικό εφόδιο το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, καταθέτει μία ανανεωμένη πρόταση για το μέλλον του Δήμου.

ENOTHTA1 6 4 14ENOTHTA2 6 4 14ENOTHTA3 6 4 14ENOTHTA4 6 4 14

Στη εκδήλωση της Κυριακής ανακοινώθηκαν είκοσι ακόμη υποψήφιοι για το κεντρικό ψηφοδέλτιο και το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα τοπικά ψηφοδέλτια.

Ο Θωμάς Μπέγκας σημείωσε ότι αυτοδίκαια μπορούν να είναι υποψήφιοι όλοι οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του σημερινού δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής, στα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τόνισε ότι οι διαδικασίες στο εσωτερικό της παράταξης από ένα σημείο και μετά κούρασαν την κοινή γνώμη και πρέπει το κλίμα αυτό να ανατραπεί.

Ο κ. Φίλιος άσκησε κριτική τόσο στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία όσο και στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Για την πρώτη σημείωσε ότι πολιτεύτηκε στο Δήμο με τη λογική του κεντρικού κράτους, λογική που οδήγησε στα μνημόνια και την εξαθλίωση.
Ακόμη πιο αιχμηρός ήταν με την παράταξη του Λάζαρου Νάτση τονίζοντας ότι «αλήθεια τι ακριβώς θέλουν να ανατρέψουν; Το κοινωνικό παντοπωλείο, τα ιατρεία αλληλεγγύης, τον ξενώνα αστέγων, τις δράσεις στον πολιτισμό, το δημοτικό ωδείο, το θέατρο, το κοινωνικό τιμολόγιο;

Θέλουν να ανατρέψουν πιθανόν το μνημόνιο. Όμως αυτό δεν βρίσκεται στην αυτοδιοίκηση. Πρόταση μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε. Ούτε προγραμματική ούτε οραματική….

Συμφωνούμε στην ανατροπή του μνημονίου. Συμφωνούμε σε μια άλλη πολιτική προς όφελος της κοινωνίας. Συμφωνούμε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρώπης είναι ενάντια στα συμφέροντα των εκατομμυρίων πολιτών. Συμφωνούμε ότι πρέπει να ανατραπεί.

Οι ανατροπές όμως τέτοιων πολιτικών γίνονται με ευρείες κοινωνικές συμμαχίες. Η ανατροπή του μνημονίου μπορεί να γίνει από την αυτοδιοίκηση. Την ισχυρή, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση».

Ο Θωμάς Μπέγκας στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι για την Ενότητα Πολιτών η νίκη στις εκλογές αποτελεί μονόδρομο. Χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη καθώς όπως τόνισε συγκρούονται δύο λογικές. Είναι η λογική που εκφράζει η Ενότητα Πολιτών και η σημερινή δημοτική αρχή και η λογική της παράταξης του Νίκου Γκόντα. 

Η πολιτική πρόταση που κατέθεσε στην ομιλία του ο Θωμάς Μπέγκας στηρίζεται σε συγκεκριμένους άξονες, όπως είναι η συνεργασία και η συλλογικότητα, σχεδιασμός βραχυπρόθεσμος με ορίζοντα την πενταετία και σχεδιασμός μακρόπνοος για το μέλλον του Δήμου μας που εκτείνεται σε όλο το Λεκανοπέδιο, η βελτίωση κι αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη και η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.

«Είχα πει ότι θα επιδιώξω την αναζήτηση της σύνθεσης στις διαφορετικές απόψεις. Ότι θα δώσω χώρο έκφρασης σε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.

Νομίζω ότι το πρώτο αυτό στοίχημα το έχουμε κερδίσει.
Η πείρα και η ανανέωση συνδυάζεται στο ψηφοδέλτιο της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα».
Θέλουμε στο πλευρό μας και την κοινωνία.
Όλοι μαζί
Από τα Γιάννενα, το Νησί, το Πέραμα, το Μπιζάνι και την Ανατολή

Στέλνουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητα Ένα μήνυμα νίκης
Πάμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον του Δήμου μας.

Κανένα πισωγύρισμα. Τέλος η εσωστρέφεια. Από σήμερα βγαίνουμε δυνατά έξω στην κοινωνία» κατέληξε στην ομιλία του ο Θωμάς Μπέγκας.

Τα νέα ονόματα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο κι ανακοινώθηκαν σήμερα είναι τα ακόλουθα:

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος εκπαιδευτικός
Θωμάς Γιωτίτσας οικονομολόγος
Περικλής Γραβάνης εκπαισδευτικός
Γιώργος Ζάχος, προϊστάμενος πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης
Αριστείδης Καμπότας, ανάπηρος
Γιάννης Λεοντάρης εκπαιδευτικός
Χάρης Λιούρης πτηνοτρόφος
Γιάννης Λυκοτραφίτης πολιτικός μηχανικός
Κώστας Μάμαλης, πληροφορικός, πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Ηπείρου
Βάσω Μέγα, καθηγήτρια Αγγλικών
Ντίνα Μπακόλα, υπάλληλος Περιφέρειας
Γιάννης Ντούρος εκπαιδευτικός
Ανδρέας Πατερούσης φυσικοθεραπευτής
Άλκης Πρίντζος, επαγγελματίας οδηγός
Νίκος Σκαλτσογιάννης Γιατρός ορθοπεδικός
Μιχάλης Σπέγγος συγγραφέας
Αρετή Τασούλα οικονομολόγος
Γιάννης Τσιγκίστρας επιχειρηματίας
Αντώνης Χαλιλόπουλος μουσικός
Σωτήρης Χορέβας αργυροχρυσοχόος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ