Μία πόλη… Χιλιάδες κεριά… Χιλιάδες δάκρυα… Για τον Βαγγέλη.. Για τα χαμόγελα που σβήνουν

DIABA2ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μία πόλη… χιλιάδες κεριά και δάκρυα ποτάμι… Το κέντρο των Ιωαννίνων βούλιαξε το βράδυ της Τρίτης, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που βρέθηκαν σε μία συμβολική εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες άνθρωποι, ένωσαν τη σιωπή τους, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Ένα μήνυμα ενάντια στη βία και τον σχολικό φοβισμό.

DIABA1Και δάκρυα.. Δάκρυα ποτάμι για το παλικάρι από το Ρέθυμνο που σημάδεψε για πάντα τα Γιάννινα.

Εδώ την Κυριακή γράφτηκε ο τραγικός επίλογος. Και μπορεί οι αρμόδιες αρχές να έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους για να διαλευκάνουν την υπόθεση, η κοινωνία όμως δεν κρύβει την οργή και την αγανάκτησή της.

DIABA3Δήμος, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είχαν την πρωτοβουλία για τη σιωπηλή, συμβολική εκδήλωση.

ΦΩΤΟ: Παρασκευή Παππά 

DIABA4Η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι κανένας πια δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Κανένας δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του σε όσα γίνονται δίπλα μας.

Κι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, κανένας δεν δικαιούται να ξεχάσει.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει.

ioa diam2

 Ο Δήμος Ιωαννιτών τοποθέτησε ένα βιβλίο όπου ο καθένας έγραφε το δικό του μήνυμα. Μηνύματα αποχαιρετισμού στο Βαγγέλη, αλλά και μηνύματα ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού.

Το βιβλίο θα τοποθετηθεί σε προθήκη στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου, για να θυμίζει όχι μόνο την απώλεια ενός νέου παιδιού, αλλά την αφύπνιση που προκάλεσε στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα ο άδικος χαμός του.

Πρώτος υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ακολούθως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, χιλιάδες πολίτες που περίμεναν υπομονετικά μέχρι αργά το βράδυ για να αφήσουν το δικό τους μήνυμα. Όπως άφησαν μπουκέτα με λουλούδια μπροστά στην αυλόπορτα του Δημαρχείου Ιωαννίνων.

ioa diam3

ioa diam4{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ