Μία από τα ίδια για τις κλεμμένες εικόνες

EIKONA KHFISIA

EIKONA KHFISIAΗ λεηλασία του θρησκευτικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, η οποία συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια με τις κλοπές σε εκκλησίες και μοναστήρια ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Γιώργου Καραίτση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

Η συνάντηση διήρκησε αρκετή ώρα και η συζήτηση αφορούσε και σε άλλα θέματα ωστόσο στις δηλώσεις που έγιναν αυτό που κυριάρχησε ήταν το θέμα των κλοπών και της ανάγκης προστασίας του θρησκευτικού πλούτου.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έκανε λόγο για πολιτισμική και θρησκευτική αφαίμαξη που έχει συντελεστεί και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα γεγονότα αυτά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να αποτραπούν νέα περιστατικά.

Το ενδιαφέρον όλων για την υπόθεση των κλεμμένων εικόνων είναι δεδομένο και εκφράζεται συχνά με δημόσιες δηλώσεις. Με την διαφορά ότι μετά από χρόνια ερευνών κι άλλα τόσα χρόνια….ενδιαφέροντος, όλα παραμένουν στο σκοτάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ