Μία ακόμη βδομάδα αποχής για τους μηχανικούς

mixanikoi

mixanikoi

Τη συνέχιση της απεργίας-αποχής όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, 1-5 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

«Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών, καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν, είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σχεδίου νόμου που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού» αναφέρει το ΤΕΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Γιώργο Στασινό, «ακόμη και μετά τις εξαγγελίες για ελάφρυνση της συνταξιοδοτικής εισφοράς του 20% στο 14% για την πρώτη διετία και στο 17% για την επόμενη τριετία, οι εισφορές για έναν νεοεισερχόμενο μηχανικό εξακολουθούν να είναι υπέρμετρες, καθώς η συνολική επιβάρυνση για εισφορές των μηχανικών σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι 38,45%, οι οποίες μειώνονται στο 32,45% για την πρώτη διετία και στο 35,45% για την επόμενη τριετία.

Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζεται η επιβάρυνση από τη φορολογία εισοδήματος (26% σήμερα, 29% του χρόνου, προκαταβολή φόρου 75%-100%) και οι άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις (τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, φορολογία ακινήτων κλπ)».

Πλέον οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους λοιπούς κλάδους, για τη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Προετοιμάζουν πανελλαδική αποχή και μαζική κινητοποίηση για την ημέρα της γενικής απεργίας, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ