Μία έκθεση για όλους και με απονομή βραβείων!

aenai p3

aenai p3

Τα Γενικά Αρχεία του Ελληνικού Κράτους, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου που στεγάζονται στο λιθόκτιστο οικοδόμημα, το Σουφαρί σαράι, στο Κάστρο, εξακολουθεί να συνεισφέρει στα πνευματικά και πολιτισμικά δρώμενα της αγαπημένης πόλης μας.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθημερινά 10.00 έως 14.00 και φιλοξενεί τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής της καταξιωμένης Γλύπτριας και Ζωγράφου Έπης Νικολακοπούλου με οικολογικό περιεχόμενο που επιμελείται η ιστορικός τέχνης κ. Κλέα Σουγιουτζόγλου.

Η καλλιτέχνης με σύγχρονα υλικά όπως τα ακριλικά χρώματα, το Plexiglas και η σιλικόνη, ζωγραφίζει τα ωραιότερα ζώα του πλανήτη, τα αιλουροειδή, μέσα σε κόκκινους φλεγόμενους ουρανούς και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικολογική καταστροφή που συντελείται και επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς με την αλλαγή που επιφέρει στη φύση.

Τα ποδήλατα με τις διάφανες ρόδες που περιέχουν πλανήτες και ο ρομποτικός άνθρωπος μας υπενθυμίζουν τη αέναη περιπλάνηση που ξεκίνησε ο άνθρωπος στο διάστημα.

Τα παιδιά καλούνται να απεικονίσουν με τη δική τους τεχνική και επιλογή, το καθένα, οποιοδήποτε από τα εκθέματα παρουσιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου.

Τα έργα των παιδιών, ύστερα από επιλογή των αρμόδιων καθηγητών και δασκάλων, κατά σχολείο, θα παραδίνονται στο Μουσείο μέχρι 15 Νοεμβρίου 2016 για να εκτεθούν σε τελετή που θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου κατά τη διάρκεια της οποίας η επιτροπή θα απονείμει τρία βραβεία στα καλύτερα έργα, στις 20 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Κυριακή, ώρα 12.00.

Η έκθεση παραμένει ανοικτή μέχρι 25 Νοεμβρίου 2016.

Οι σύλλογοι και φορείς, προκειμένου να ρυθμιστεί συνάντηση στον εκθεσιακό χώρο, εκτός του ωραρίου, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλ. 2651034469 και ώρες 10.00-13.00

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ