Μήνυση εναντίον Αθανασόπουλου από τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής

ale kougias

ale kougias

Μήνυση κατά του δικηγόρου του ΕΛΓΟ Δήμητρα Ανδρέα Αθανασόπουλου κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Αφορμή στάθηκε έγγραφο του κ. Αθανασόπουλο το οποίο παρουσίασε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση Γιακουμάκη, η Εισαγγελέας Ιωαννίνων.

Το έγγραφο είχε σταλεί στις 27 Οκτωβρίου από τον κ. Αθανασόπουλο και σε αυτό αναφέρονταν διάφορα συμβάντα από το βιβλίο φύλαξης της σχολής που αφορούσαν σε παραβατικές συμπεριφορές κατά την τριετία 2012-2015.

Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής, έκανε λόγο για προσπάθεια επηρεασμού του δικαστηρίου με έγγραφα τα οποία δεν φέρουν υπογραφές και με στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον του για απιστία δικηγόρου.

Ο κ. Αθανασόπουλος επί μακρόν είχε λειτουργήσει ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής ενώ είναι ο άνθρωπος που για λογαριασμό του ΕΛΓΟ Δήμητρα διενήργησε την Διοικητική Εξέταση μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, χωρίς αυτή να γίνει ένορκα.

«Ο κ. Αθανασόπουλος μεθόδευσε ένα δικόγραφο, ένα απλό χαρτί, επιλέγοντας περιστατικά που αφορούν μόνο τους Κρητικούς κι όχι το σύνολο, με μοναδικό σκοπό να παραπλανήσει το δικαστήριο», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Πέραν της εξέλιξης αυτής, κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ένας από τους καθηγητές της σχολής, ο φύλακας και ένας τυροκόμος που είχε την ευθύνη της πρακτικής άσκησης των παιδιών.

Ούτε σήμερα υπήρξε μαρτυρία για περιστατικό βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ακόμη και μετά την αλλαγή δωματίου, επιζητούσε την παρέα των Κρητικών, έβγαινε και διασκέδαζε μαζί τους.

Ο φύλακας της Σχολής ανέφερε ότι μετά την σύσκεψη που είχε γίνει γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι «κάτι συμβαίνει με τον Βαγγέλη» η εντολή του διευθυντή ήταν να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση στους χώρους της Εστίας. Ο ίδιος όμως δεν διαπίστωσε κανένα περιστατικό σε βάρος του άτυχου σπουδαστή.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ