Μέχρι το Πάσχα οι πρώτες αποζημιώσεις για ζωικό κεφάλαιο

AKRAIA1

AKRAIA1Την προσπάθεια να καταβληθούν οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για το ζωικό κεφάλαιο μέχρι το Πάσχα στους πληγέντες από τις πλημμύρες κτηνοτρόφους της Άρτας και του Έβρου και για τη συνδεδεμένη του βάμβακος τις επόμενες ημέρες –με τις εκκρεμότητες να επιλύονται μέχρι τον Ιούνιο- ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου. Αναφορικά με τη φυτική παραγωγή, σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, οι εκτιμήσεις θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαρτίου και οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ θα καταβληθούν εντός Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοινώσεις για το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων που προκύπτουν από τις καταστροφές τις οποίες υπέστη το ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας λόγω της κακοκαιρίας του χειμώνα, προέβει ο Αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, μετά τη σύσκεψη που είχε με βουλευτές της Άρτας και του Έβρου, τους αντίστοιχους Αντιπεριφερειάρχες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ.Αποστόλου γνωστοποίησε τα ακόλουθα, σε ότι αφορά:

Στην Άρτα:

Το Ζωικό κεφάλαιο: ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ μέχρι το Πάσχα σε όσους κτηνοτρόφους είναι ασφαλιστικά ενήμεροι (έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές).

Τη Φυτική Παραγωγή: Οι εκτιμήσεις θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαρτίου και οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ θα καταβληθούν εντός Μαΐου.

Τις Ζημιές στο Φυτικό Κεφάλαιο: Οι ζημιές αυτές είναι σε εξέλιξη και παρακολουθούνται από στελέχη του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ. Μετά την οριστικοποίηση του ύψους των ζημιών θα συνταχθεί φάκελος με τα απαραίτητα διαδικαστικά ή θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε για χορήγηση Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ( περί τα τέλη του έτους).

Ζημιές στο Πάγιο κεφάλαιο και Αποθεματικά: Έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις, θα γίνει προσπάθεια να υποβληθεί εντός του 1ου εξαμήνου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ