Μέχρι το καλοκαίρι ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο

MPEZAS 14

MPEZAS 14Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμος και θα λειτουργεί πλήρως ο τομέας του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε το Σάββατο, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο που θα φιλοξενήσει τη δομή έχει ήδη βρεθεί ενώ σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί με ασθενοφόρο το οποίο αποτελεί δωρεά.

Σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, το Υπουργείο Υγείας έχει κινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη διακοσίων διασωστών εντός του έτους, εκ των οποίων ένας αριθμός θα στελεχώσει τις δομές στην Ήπειρο.

 

Το ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου θα καλύπτει και τις ανάγκες της τουριστικής περιοχής της Πάργας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται μια τέτοια δομή.

Ο λόγος αυτός είναι ένας επιπλέον που επιβάλλει τη λειτουργία του τομέα πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.

Όπως διευκρινίστηκε κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού, κανένα από τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας δεν πρόκειται να κλείσει.

Αξίζει να τονιστεί ότι η μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην πόλη της Πρέβεζας θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου, θα στελεχωθεί με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και θα εφημερεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ