Μέτσοβο: Ομαδικά πυρά στη Δημοτική Αρχή

DHMARXEIO METSOBOYΤα πυρά από το σύνολο της αντιπολίτευσης και τους συμβούλους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί δέχεται πλέον η Δημοτική Αρχή Μετσόβου, η οποία δεν είναι σε θέση ούτε να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η σκληρή κριτική διατυπώνεται σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Κώστας Τζαφέας, εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευση ο Λεωνίδας Ευθυμίου και εκ μέρους των ανεξάρτητων συμβούλος ο κ. Χρήστος Ζαρκάδης.

 

Το τελευταίο δεκαήμερο επιχειρήθηκε δύο φορές η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όμως δεν έγινε εφικτή λόγω της συνειδητής αποχής των δύο παρατάξεων και των ανεξάρτητων συμβούλων.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση δεν πρόκειται για μία απλή και συνηθισμένη απουσία αλλά για μία συντονισμένη πολιτική διαμαρτυρία εναντίον της μειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκούμα και του Νομικού Συμβούλου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι αυτοί αγνοούν τις νόμιμες διαδικασίες σύγκλισης και λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάζουν συμπεριφορές ολοκληρωτικών καθεστώτων και καλούν έκτακτες συνεδριάσεις για κλασικά θέματα και χωρίς τις απαιτούμενες εισηγήσεις.

Ακόμη, τονίζεται πως αποφασίζουν για σύγκλιση τακτικών δημοτικών συμβουλίων για θέματα που εξυπηρετούν ψηφοθηρικά και οικογενειακά συμφέροντα.

Οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι καλούν το δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εφαρμόσουν τους νόμους. Απευθύνονται επίσης στις ελεγκτικές αρχές της αποκεντρωμένης διοίκησης ώστε να επιληφθούν του θέματος και να επέλθει η νομιμότητα και η διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ