Μέτσοβο και Πάπιγκο οι κορυφαίοι χειμερινοί προορισμοί!

papigko mx

papigko mxΜπορεί η Ελλάδα να είναι συνυφασμένη με τον ήλιο και τη θάλασσα όμως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης με τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς για σκι, εμφανίζονται η Αυστρία, η Βόρεια Ιταλία και η Ελβετία, χωρίς όμως να αφήνουν εκτός την Ελλάδα. Φέτος, δύο ελληνικοί προορισμοί κατάφεραν να συμπεριληφθούν στους 35 καλύτερους, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο παραλίες για τις οποίες μπορεί να είναι περήφανη, αλλά και μαγευτικά βουνά.

Οι δύο ελληνικοί προορισμοί που αναδείχθηκαν μεταξύ των καλύτερων είναι η Καστοριά που κατέλαβε την 31η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 84,93%, ενώ ελάχιστα πιο κάτω εμφανίζεται η Πορταριά με 84,70%, στην 33η θέση.

Top 10 ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί

MXIONI3

Πέρα από την παγκόσμια κατάταξη, οι αναζητήσεις των Ελλήνων διαμόρφωσαν την κατάταξη των δέκα καλύτερων ελληνικών χειμερινών προορισμών.

Το όμορφο Μέτσοβο, κοντά στην Πίνδο καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό δημοτικότητας 88,57% και το χωριό Μεγάλο Πάπιγκο της Ηπείρου τη δεύτερη αντίστοιχα με 87,34%.

Με αντίστοιχους προορισμούς διαμορφώνεται και η υπόλοιπη κατάταξη, από την οποία δε λείπουν, φυσικά, η Καστοριά και η Πορταριά, πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς παγκοσμίως.

Στη λίστα, επίσης, εμπεριέχονται η Αράχωβα και τα Καλάβρυτα, κλασικοί προορισμοί κατά τους χειμερινούς μήνες, ειδικά για τους κατοίκους της Αττικής.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ