Μέτσοβο: Επίθεση για το ναυάγιο στο Δημοτικό Συμβούλιο

METSOBO BROXHΤην τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο Δήμο Μετσόβου καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Πολίτες για το Μέτσοβο» του Λεωνίδα Ευθυμίου.

Αφορμή δίνει η τελευταία προσπάθεια για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία κατέληξε σε ναυάγιο. Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες η παράταξη του Δημάρχου Νίκου Τσομπίκου έχει απολέσει την πλειοψηφία μετά την ανεξαρτητοποίηση συμβούλων.

Στην τελευταία πρόσκληση για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν προσήλθαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι όπως επίσης οι παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Ευθυμίου χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ως το αποτέλεσμα της στάσης του δημάρχου απέναντι στους Δημοτικούς Συμβούλους και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του κυρίαρχου οργάνου διοίκησης του Δήμου.

 

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μετσόβου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δε σεβάστηκαν το θεσμό και τη λειτουργία του αλλά είναι αυτοί  που πρωτοστατούν στην απαξίωσή του.

 Ο Δήμαρχος δε δίνει  απαντήσεις σε αιτήματα Δημοτικών Συμβούλων όπως υποχρεούται από το νόμο. Ακόμα δεν έχει φέρει σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και ψήφιση τον Απολογισμό-Ισολογισμό του 2011. Απειλεί και  επιτίθεται σε Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί να λειτουργήσει πάνω από  παρατάξεις και αμερόληπτα, όχι μόνο δεν επιδιώκει το διάλογο και τη δημοκρατική λειτουργία του, αλλά είναι αυτός που επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις με ακατονόμαστες φράσεις σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επέτρεψε τη χρήση βίας Αντιδημάρχου σε Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης που έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου.

Δεν έχει στη διάθεση των αρχηγών των παρατάξεων τους φακέλους με τα έγγραφα και τα στοιχεία που αφορούν τα εκάστοτε θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Αρκετά θέματα τα εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο με την πρόφαση του κατεπείγοντος για να πιάσει απροετοίμαστη την αντιπολίτευση. Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά έχουν να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση, από το Μάρτιο του 2012!

Ο κ. Ευθυμίου καταλήγει τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει σελίδα το Μέτσοβο και αφήνει να εννοηθεί ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα και στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ