Μέτρα στο φράγμα Πουρναρίου για να αποφευχθούν τα περσινά

artas pournari

artas pournariΣύσκεψη με θέμα τη λειτουργία του φράγματος Πουρναρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένη Δ/σης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας κ. Βασίλη Μιχελάκη.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ακόμη ο Δήμαρχος Νικ. Σκουφά κ. Γιαννούλης, ο Αν/χος Αρταίων κ. Καραγιώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαρέλης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Αργυράκης & στελέχη της ΔΕΗ, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου κ. Τσιπέλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου κ. Παπαβρανούσης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΤΕΕ κ. Χρηστάκης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι αναγκαία η υπογραφή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας που θα αποτελεί συγχρόνως έναν κανονισμό λειτουργίας του φράγματος.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η λειτουργία του φράγματος ως αντιπλημμυρική ασπίδα για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αργυράκης επεσήμανε ότι το φράγμα Πουρναρίου, λόγω των τεχνικών του προδιαγραφών έχει μικρό ταμιευτήρα ενώ δέχεται μεγάλες ποσότητες νερού & γι’ αυτό το λόγο δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει μεγάλες εισροές νερού.

Από την Δ/νση Υδάτων ο κ. Τσιπέλης παρουσίασε ένα μοντέλο διαχείρισης και σχετικό πίνακα των εισροών στον ταμιευτήρα – που έχουν υιοθετήσει οι εμπλεκόμενοι φορείς της Ηπείρου, ώστε ν’ αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά της ΔΕΗ, ο κ. Αργυράκης δεσμεύτηκε για την εξέταση του μοντέλου διαχείρισης και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση των εμπλεκομένων στην Αθήνα για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

{jathumbnail off} ‘

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ