Μέτρα για κυκλοφοριακό και πεζοδρόμους

ARTA SY KYKLOΤο μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού, ειδικά η κατάσταση που διαμορφώνεται στους πεζοδρόμους, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Άρτας.

Ο Δήμαρχος Χρίστος Τσιρογιάννης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση, ειδικά στον πεζόδρομο της Σκουφά, όπου δεν τηρείται κανένα ωράριο στην φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων ενώ είναι συνεχής η διέλευση οχημάτων χωρίς καμία σχετική άδεια.

 

Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων και οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης της κατάστασης με παράλληλη εξυπηρέτηση όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων.

Η σύσκεψη έκλεισε με την πρόταση του δημάρχου ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα , η υπ’αριθ. 293/23-5-2011 κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, για τη χρήση πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αρταίων», η οποία προβλέπει:
• Την κυκλοφορία οχημάτων ανεφοδιασμού καταστημάτων, από τις ώρες 08:00 έως 10:00 & 13:30 έως 15:00, η κυκλοφορία οχημάτων ανεφοδιασμού καταστημάτων, κατοικιών και λοιπών αναγκών.
• Όλο το 24ωρο, μόνον η κίνηση δικύκλων (ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων) και αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν νόμιμο χώρο στάθμευσης και για να εξυπηρετηθούν πρέπει υποχρεωτικά να διέλθουν από κοινόχρηστους χώρους (πεζόδρομοι – πλατείες). Οι ιδιοκτήτες αυτοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια εισόδου.

Την άδεια εισόδου εκδίδει ο Δήμος Αρταίων, (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών), αφού προσκομίσουν το Διάγραμμα Κάλυψης της Οικοδομικής Άδειας (θεωρημένο από την αρμόδια Πολεοδομία), στο οποίο να είναι χαρακτηρισμένος ο χώρος στάθμευσης. Επίσης επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η διέλευση των μονίμων κατοίκων εφ’ όσον υπάρχει σοβαρός λόγος και έχουν εφοδιαστεί με ειδική άδεια εισόδου, την οποία θα εκδίδει ο Δήμος Αρταίων, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνιμης κατοικίας.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων κ.κ. Μπαλάγκας, Καραγεώργος, Παπάζογλου και Λιόντος, κλιμάκιο της Ασυνομικής Δ/νσης Άρτας με επικεφαλή τον Ταξίαρχο κ. Σκούμα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ΄Αρτας κ. Χουλιάρα, τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Κεφάλα, τον πρόεδρο των ΤΑΞΙ Άρτας κ. Κέφη και τον πρόεδρο των φορτοταξί Άρτας κ. Κομμιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ