Μέσω Αλβανίας ο νέος δρόμος για τους πρόσφυγες..

alvania metanastes

alvania metanastesΝέα διαδρομή μέσω Αλβανίας προκειμένου να φτάσουν στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης φαίνεται πως αρχίζουν να επιλέγουν οι μετανάστες που δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, λόγω του μπλόκου που υπάρχει γι’ αυτούς από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Η αλβανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 12 μετανάστες, μαροκινής εθνικότητας, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρα από την ελληνοαλβανική μεθόριο και είχαν επιβιβαστεί σε φορτηγό.

Η σύλληψή τους έγινε κοντά στο χωριό Βρυσερά της Δερόπολης, ελάχιστα χιλιόμετρα, από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ύστερα από έλεγχο αστυνομικών.

Όπως είπαν στους τελευταίους, ο σκοπός τους ήταν να φτάσουν στη βόρεια Αλβανία και να περάσουν στο Μαυροβούνιο με προορισμό στη συνέχεια κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Μετά τον έλεγχο οι 12 Μαροκινοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο του Καράτσι για πρόσφυγες-μετανάστες στα Τίρανα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ εκφράζουν φόβους για τη δημιουργία ενός νέου βαλκανικού διαδρόμου των παράτυπων οικονομικών μεταναστών μέσω της Αλβανίας που θα επιχειρούν να περάσουν είτε μέσω της θάλασσας στην Ιταλία, όπως γινόταν παλιότερα, είτε να κατευθυνθούν προς Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία κ.λπ.

{jathumbnail off} ‘

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ