Μέριμνα του Δήμου για αναβάθμιση της Κορωνησίας

koronisia d15

koronisia d15Πολυμελές κλιμάκιο του Δήμου Αρταίων επισκέφθηκε την περιοχή της Κορωνησίας, προκειμένου να δουν από κοντά, θέματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και παρεμβάσεις που απαιτούνται εν όψει της θερινής περιόδου, με στόχο την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Παρόντες στην επίσκεψη αυτή ήταν, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Καραγεώργος, Καθαριοότητας Πρασίνου και Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Νταλάκας, οι Διευθυντές Προγραμματισμού, Οργάνωσης και ΤΠΕ κ. Σπύρος Τζαχρήστας, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σοφία Γρύλλια, Υπηρεσίας Δόμησης κ. Αννίτα Παπανικολάου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Ελένη Τζίμα, ο Επόπτης Καθαριότητας κ. Νίκος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνησίας κ. Απόστολος Πατέντας και κάτοικοι της περιοχής.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το προς ολοκλήρωση Αλιευτικό Καταφύγιο, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου (ΕΣΠΑ-πρόγραμμα Leader Αλιείας) και θα παραδοθεί για την λειτουργία του στο Δημοτικό ΛιμενικόΤαμείο, τον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στον οποίο γίνονται εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των τοιχογραφιών και του τέμπλου, έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ηπείρου, υπό την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και το κάστρο «Κούλια» όπου ο Δήμος θα διοργανώσει στον εκεί χώρο πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015».

Στη συνέχει περπάτησαν στους δρόμους της Κορωνησίας και στην ακτή, προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για την κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι η, περιοχή της Κορωνησίας, η οποία βρίσκεται στον Αμβρακικό Κόλπο, ένα διεθνούς φήμης υγρβιότοπο, να αποτελέσει ένα τουριστικό θέρετρο και συνεπώς χρειάζεται φροντίδα. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αρταίων προτίθεται να υλοποιήσει δράσεις που θα αφορούν την εκμετάλλευση, όλων των δυνατοτήτων που παρέχει αυτή η περιοχή, η οποία τα προηγούμενα χρόνια παρέμενε αδρανής και εγκατελλειμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ