Λύση για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στο Πνευματικό

PNEYMATIKO KTIRIOΛύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει το τελευταίο διάστημα με τη μισθοδοσία του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στο Πνευματικό Κέντρο, δόθηκε με σχετική απόφαση που ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Ιωαννιτών η λύση έρχεται ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης κι έχει την συναίνεση των εργαζομένων, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα σταματήσουν την αποχή από τα καθήκοντα τους, που είχε δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, σημειώνοντας ότι «δόθηκε η καλύτερη λύση που εξασφαλίζει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών δομών που παρέχουν καλλιτεχνική παιδεία στα παιδιά και στους εφήβους, αλλά και στους ενήλικες του Δήμου μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ο αρμόδιος Επίτροπος που ασκεί τον έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής, δεν ενέκρινε το σχετικό ένταλμα του Πνευματικού Κέντρου με το οποίο εμπρόθεσμα θα καταβάλλονταν οι αποδοχές στους συμβασιούχους εργαζόμενους. Κι αυτό γιατί η πολιτείας διατηρεί αδιαβάθμητα τα πτυχία μιας μεγάλης κατηγορίες καλλιτεχνικού προσωπικού, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Το ένταλμα επιστράφηκε συνοδευόμενο από αιτιολογική έκθεση η οποία ζητούσε να προχωρήσει η διοίκηση της επιχείρησης σε κατάταξη του προσωπικού και με βάση αυτή την κατάταξη να συνταχθεί ο πίνακας μισθοδοσίας.

Έτσι στη σημερινή συνεδρίαση του το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, μετά από εισήγηση του νομικού συμβούλου της επιχείρησης και πρόταση του δικηγόρου εκπροσώπου των εργαζομένων, κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση κατάταξης των πτυχίων. Όπως επισημάνθηκε ήταν ο μόνος τρόπος για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Ενιαίο Μισθολόγιο και να εγκριθεί το ένταλμα πληρωμής από την αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων που παρέστησαν στη συνεδρίαση, συμφώνησαν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Η κατάταξη που αποφασίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ως εξής:

-Οι εργαζόμενοι στο Εικαστικό Εργαστήριο που διαθέτουν πτυχία σχολής Καλών Τεχνών κατατάσσονται στην κατηγορία Π.Ε.

-Οι εργαζόμενοι σε τμήματα του Πνευματικού Κέντρου που έχουν πτυχίο ή δίπλωμα σχολής αναγνωρισμένης από το κράτος κατατάσσονται στην κατηγορία Τ.Ε.

-Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι με απολυτήριο Λυκείου κατατάσσονται στην κατηγορία Δ.Ε.

Οι πίνακες μισθοδοσίας θα συνταχθούν με βάση αυτή την κατάταξη.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου και της Σχολής Χορού αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης εργασίας, “επιφυλασσόμενο” για την έγκαιρη εφαρμογή της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ