Λουκέτο για σχολεία σε Μηλιωτάδες, Δερβίζιανα και Πωγωνιανή

SXOLEIO AITHOYSAΗ κατάργηση του Γυμνασίου Μηλιωτάδων, του Γυμνασίου Δερβιζιάνων και των Λυκειακών Τάξεων της Πωγωνιανής επισημοποιήθηκε. Το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων της Ηπείρου είχε γνωστό από τις αρχές του καλοκαιριού και την Τετάρτη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική υπουργική απόφαση.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από τις 118 καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, καταργούνται 11 γυμνάσια σε Αθήνα, Γιάννενα, Λάρισα, Λακωνία, Θεσσαλονίκη και Χανιά και δύο λύκεια σε Κοζάνη και Χανιά.

Παράλληλα συγχωνεύονται 10 γυμνασιακές μονάδες σε Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες και πέντε λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά.

Υπολογίζεται ότι με τις καταργήσεις αυτές οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών αγγίζουν τις 58.200 ευρώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος του έτους, ενώ για κάθε οικονομικό έτος οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται σε 146.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ