Λαβράκι από το ΣΔΟΕ… Αθλητικά σωματεία είχαν στήσει φάμπρικα δωρεών… Κι άλλες αποκαλύψεις από την έρευνα

SDOE 3 7 14

SDOE 3 7 14«Λαβράκι» έβγαλαν για μια ακόμη φορά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που εντόπισαν κραυγαλέες περιπτώσεις επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν.

Στα δίχτυα των ελεγκτών της Ηπείρου πιάστηκαν αθλητικά σωματεία, τα οποία είχαν κάνει επάγγελμα τις δωρεές προκειμένου να φοροδιαφεύγουν, ένας αγροτικός συνεταιρισμός και μία τεχνική εταιρία που εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκευής ψυκτικών θαλάμων, αλλά και δεκάδες μέλη εταιριών που έκαναν χρήση εταιρικών οχημάτων, μεγάλου κυβισμού, χωρίς να τα αναγράφουν στις φορολογικές δηλώσεις.

 

Τρία ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Ηπείρου, επί τέσσερα χρόνια είχαν στήσει ολόκληρη φάμπρικα έκδοσης βεβαιώσεων για δωρεές προκειμένου οι δωρητές φορολογικών απαλλαγών. Το συνολικό ποσό για το οποίο εκδόθηκαν αποδείξεις αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε εκτέλεση του προγραμματισμού του, διενήργησε κατά τον μήνα Ιούνιο έρευνες και ελέγχους με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα.

Στην Περ/κή Δ/νση Ηπείρου αναλυτικά διαπίστωσε ότι:

– Τρία αθλητικά ερασιτεχνικά Σωματεία κατά τα έτη 2005- 2009 εξέδωσαν βεβαιώσεις για δωρεές ύψους 1.900.000 ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόμου, με σκοπό να τύχουν οι δωρητές φορολογικών ελαφρύνσεων.

– Σε τεχνική εταιρεία και Αγροτικό Συνεταιρισμό καταλογίστηκε πρόστιμο ύψους1.995.000 ευρώ για υπερτιμολόγηση έργου ψυκτικών θαλάμων.

– 66 μέλη εταιριών (πρόεδροι, δ/νοντες σύμβουλοι κλπ) κατά τα έτη 2011-2013 έκαναν χρήση εταιρικών ΕΙΧ αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού χωρίς να τα αναγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις με συνέπεια την απόκρυψη συνολικού εισοδήματος 848.962,00 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ