Λίμνη το σχολείο κάθε φορά που βρέχει

MPAILHS EPALΤραγική είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρώτο ΕΠΑΛ Πρέβεζας και με τα μελανότερα χρώματα την περιέγραψαν στον δήμαρχο της πόλης ο διευθυντής του σχολείου και το 15μελες μαθητικό συμβούλιο.

Οι μαθητές και ο Διευθυντής Νίκος Τριάντος ενημέρωσαν τον κ.Μπαϊλη για την κατάσταση που επικρατεί και τόνισαν ότι πρέπει να συντηρηθεί το γυμναστήριο το οποίο πλημμυρίζει νερά, ενώ κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζουν και τα εργαστήρια.

Ο διευθυντής και οι μαθητές αναφέρθηκαν ακόμη στην έλλειψη υλικών και αναλώσιμων σε όλα τα εργαστήρια, στα προβλήματα θέρμανσης και στην έλλειψη καθαριότητας.

 

Οι μαθητές του 1ου Ε.Π.Α.Λ Πρέβεζας διαμαρτύρονται ακόμη για ην στοχευμένη εφαρμογή του νόμου για την αναπλήρωση χαμένων ωρών από καταλήψεις (μάθημα το Πάσχα), για την κατάργηση του τομέα υγείας και Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ και την απόλυση των καθηγητών καθώς επίσης και την απόλυση των σχολικών φυλάκων υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία γίνονται εύκολα χώρος παρουσίας εξωσχολικών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης , άκουσε τα αιτήματα των μαθητών καθώς και την παρέμβαση του κ.Τριάντου υπογραμμίζοντας ότι άμεσα θα αποστείλει στο σχολείο μηχανικό προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Ο κ.Μπαϊλης τόνισε ότι η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των πολιτών σημειώνοντας ότι η πολιτεία έχει χρέος να σταθεί δίπλα στη νέα γενιά και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ