Λίγο πριν την κατάρρευση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο… Κραυγή απόγνωσης από τους γιατρούς

XEIROYRGOS14Καταστάσεις που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα είναι αυτές που περιγράφει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το κόσμημα της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Ασθενείς και προσωπικό ζουν ένα μαρτυρικό καλοκαίρι, καθώς δεν υπάρχει κλιματισμός στις κλινικές, ούτε όμως και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών…

Αντιλαμβάνεται ο καθένας την κατάσταση που έζησαν τις ημέρες του καύσωνα!

Πέραν αυτού, αρκετά ασανσέρ παραμένουν χαλασμένα, ενώ καταγγέλλεται ακόμη ότι η διατροφή των εφημερευόντων είναι από λειψή μέχρι ανύπαρκτη!

Από την άλλη, παρά τις ελλείψεις υλικών, εμφανίζονται πανάκριβα φαρμακευτικά σκευάσματα, όταν υπάρχουν αντίστοιχα, πολύ φθηνότερα, που επιβαρύνουν τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό.

Κι αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά είναι προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν με μία ικανοποιητική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, δεν μπορεί σίγουρα να πει το ίδιο, για την κατάσταση στις Κλινικές.

Κλινικές που είτε έχουν κλείσει, είτε αποδυναμώνονται, γεγονός που έχει τεράστιες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

• Η Ογκολογική, μια από τις σημαντικότερες, που καλύπτει όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και την Δυτική Μακεδονία, υποβαθμίζεται ραγδαία. Από τους επτά ογκολόγους ειδικευμένους μένουν πια τρεις (ο ένας επικουρικός), ενώ υπάρχουν μόνο τρεις ειδικευόμενοι.

• Η Αγγειοχειρουργική παραμένει κλειστή, λόγω έλλειψης γιατρών.

• Το Ακτινολογικό αποδυναμώθηκε από επεμβατικούς ακτινολόγους

• Στην Παθολογική κλινική λείπουν ειδικευόμενοι, και τον ρόλο τους αναλαμβάνουν Γενικοί γιατροί, με εξαντλητικές εφημερίες, που οδηγούν ακόμα και σε λιποθυμίες.

Οι ελλείψεις αυτές, όπως τονίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, στο άμεσο μέλλον θα οδηγήσουν και σε κλείσιμο ιατρείων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ