Λάκκα Σούλι, επιβεβλημένη η σύνδεση με την Εγνατία

sistrouni foto

sistrouni foto

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης Σιστρουνίου, που οργάνωσε ο Δήμος Δωδώνης στις Πηγές Αχέροντα.

Τον Ιούνιο του 1800, δόθηκε στο Σιστρούνι, μία από τις πιο καθοριστικές μάχες των Σουλιωτών εναντίον των στρατευμάτων του Αλή Πασά.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση κι ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από συλλόγους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα της Λάκκας Σουλίου, μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ηπείρου.

Επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης έργων υποδομής, με σημαντικότερο το δρόμο που συνδέει την περιοχή με την Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Τύριας.

“Διεκδικούμε πρώτα και κύρια την ολοκλήρωση του δρόμου που θα συνδέσει την περιοχή μας με την Εγνατία Οδό. Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και δεν υπάρχουν περιθώριο για συνέχισή της.

Για μας αυτός, είναι ένας δρόμος ανάπτυξης και δεν θα πρέπει να μείνει μισός. Χρειάζεται να φτάσει και να ενωθεί με την Πρέβεζα. Έτσι θα εκπληρώσει τον στόχο του”, υπογράμμισε ο κ. Ντακαλέτσης.

Ειδική αναφορά έκανε στις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις θεομηνίες του φετινού χειμώνα, σημειώνοντας ότι απαιτούνται τεράστια ποσά για την πλήρη αποκατάστασή τους. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα η ενίσχυση από το κράτος είναι μηδενική.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η αντιδήμαρχος Μυρτώ Δημακοπούλου, υπεύθυνη για την Δημοτική Ενότητα Λάκκας Σουλίου, ενώ τα ιστορικά γεγονότα της εποχής παρουσίασε η εκπαιδευτικός Ευδοξία Λιόντου, η οποία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Δωδώνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Οι Πελαζγοί” καταχειροκροτήθηκαν τα χορευτικά του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρωμανού, του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου “Άτρωτος” Ιωαννίνων και του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ