Λάδι στη φωτιά μετά την απώλεια της πλειοψηφίας

PAPALEKSIS GIANNHSΣτην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο Δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, λίγες μέρες μετά την απώλεια της πλειοψηφίας της παράταξής του. Αντί να ρίξει τους τόνους και να επιχειρήσει να διατηρήσει τις λεπτές ισορροπίες ο κ. Παπαλέξης απείλησε τους πάντες για τα πάντα, με μηνύσεις κι αγωγές.

Το αποκορύφωμα της κρίσης ήρθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ανεξαρτητοποιήθηκαν τρεις σύμβουλοι της παράταξής του. Λίγους μήνες πριν είχαν ανεξαρτητοποιηθεί άλλοι δύο. Έτσι η παράταξη Παπαλέξη διαθέτει πλέον 15 από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή, την αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση, ο δήμαρχος με την συνέντευξη τύπου που έδωσε φαίνεται να την πυροδοτεί περαιτέρω.

 

Αρχικά στράφηκε εναντίον μέσων ενημέρωσης και στη συνέχεια μίλησε για γεγονότα που αμαυρώνουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και το πρόσωπο του δημάρχου.

«Γεγονότα που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της υπερβολής, στην κριτική του έργου της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, από μια μικρή ομάδα που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού κι έχουν αναγάγει την λασπολογία, σαν μοναδικό μέσον προσωπικής τους ανάδειξης, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι με αυτή την τακτική τους υπονομεύουν τα συμφέροντα του Δήμου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαλέξης έκανε λόγο για λασπολογία και πολεμική για την οποία θα προσφεύγει στο εξής στη δικαιοσύνη.

Σχετικά τώρα με την ουσία της υπόθεσης, την ανεξαρτητοποίηση μελών της παράταξής του ο κ. Παπαλέξης, επέλεξε να πει πολύ λίγα και επιχείρησε να μειώσει το γεγονός, το οποίο όμως είναι από μόνο του σημαντικό.

«Βέβαια αυτές τις ημέρες είχαμε και τρεις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίες και έγιναν αντικείμενο πολλών σχολιασμών. Προσωπικά δεν θα είχα διάθεση να κρίνω τους εν λόγω συναδέλφους, αν στοιχειοθετούσαν έστω και έναν λόγο που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Άλλωστε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητοι, ψηφίζουν κατά βούληση και δεν δίνουν λόγο σε κανένα, παρά μόνο στους δημότες, από τους οποίους τελικά όλοι κρινόμαστε και ο ίδιος, ως δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, ποτέ δεν απαίτησα τυφλή πειθαρχία», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ