Κ. Χατζηδάκης: Καταλύτης για ανάπτυξη το νέο ΕΣΠΑ

ESPA MME 16 5Καταλύτη για την ανάπτυξη χαρακτήρισε το ελληνικό ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-20 που κατατάσσεται τρίτο πανευρωπαϊκά ο Κωστής Χατζηδάκης με δήλωσή του.

“Το νέο ΕΣΠΑ μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα. Πρόκειται για επενδύσεις, δημόσιες επενδύσεις, συνολικού ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα δοθεί έμφαση στη στήριξη των σχεδίων, υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων. Με προτεραιότητα την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο του νέου ΕΣΠΑ”, σημείωσε.

 

Επισήμανε ότι στο νέο πρόγραμμα θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, με “εμπροσθοβαρείς δράσεις, με στήριξη των ανέργων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, διότι η κρίση είναι τώρα και η δράση πρέπει να εκτυλιχθεί αμέσως”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ευχαρίστησε τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τον Επίτροπο κ. Χαν για τη συνεργασία, αλλά και τις υπηρεσίες, τα στελέχη του υπουργείου που όπως είπε δούλεψαν συστηματικά “προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να εγκριθεί το πρόγραμμά της από τα πρώτα, προκειμένου οι δράσεις να ακολουθήσουν αμέσως χωρίς τις καθυστερήσεις που είχαμε σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα”.

“Είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε με ταχύτητα και θα προχωρήσουμε με ταχύτητα”, διαβεβαίωσε καταληκτικά ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ