Κ. Καψάλης: Έντονη ανησυχία για την τύχη των έργων

ioannina kakabia dr

ioannina kakabia dr

Την ανησυχία του για την πορεία των μεγάλων έργων, καταθέτει με γραπτή του δήλωση, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, με αφορμή την απάντηση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων κι ΕΣΠΑ, ότι το τμήμα της Ιόνιας από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά, δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Η εξέλιξη αυτή, προκαλεί πλήθος αντιδράσεων στην περιοχή καθώς το έργο ήταν απολύτως ώριμο, σε επίπεδο μελετών και απέμενε να αποτυπωθεί η ανάλογη πολιτική βούληση για την προώθησή του.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου στη δήλωσή του αναφέρει:

«Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η απάντηση του Γενικού ΓραμματέαΔημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ σχετικά με τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κώστα Τασούλα.

Αναμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση ενός οδικού άξονα που θα προσφέρει ποικιλοτρόπως τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ενώ είναι μεγίστης σημασίας η διακρατική του υπόσταση.

Η απάντηση ότι ένα έργο με μελετητική ωριμότητα, που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, θα μείνει τη νέα προγραμματική περίοδο εκτός χρηματοδότησης δε μπορεί παρά να μας προκαλεί ανησυχία για το μέλλον των μεγάλων έργων και της χώρας εν γένει.

Αναμένουμε από την πολιτεία να αλλάξει τους χειρισμούς της σε θέματα μείζονος σημασίας και να δώσει στην ακριτική Ηπειρο τη θέση που της αρμόζει»

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ