Κύκλωμα πίσω από τα κλεμμένα ερευνούν οι λιμενικοί!

TZIP LIMANI

TZIP LIMANI

Σε διαρκή κι αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι λιμενικοί της Ηγουμενίτσας και η μάχη με το οργανωμένο έγκλημα είναι καθημερινή.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις, όπου διάφορα κυκλώματα, επιχειρούν να οδηγήσουν στην Ελλάδα κλεμμένα, πολυτελή, οχήματα από χώρες της Ευρώπης.

Και οι έλεγχοι που κάνουν οι λιμενικοί αποδίδουν καρπούς.

Έτσι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της αποβίβασης από το πλοίο της γραμμής Μπάρι – Ηγουμενίτσα, εντόπισαν ένα πολυτελές λευκό τζιπ, το οποίο έφερε πλαστές Ουκρανικές πινακίδες.

Από τον αριθμό πλαισίου του οχήματος οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι για το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στην Ιταλία.

Ο 57χρονος Ουκρανός οδηγός συνελήφθη, ενώ από τους λιμενικούς εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποτελεί μέρος, εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινεί κλεμμένα αυτοκίνητα ανά την Ευρώπη, αφού πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά πολυτελές όχημα, σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών που εντοπίζεται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά στοιχεία.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν συλληφθεί ένας Έλληνας και ένας Ισπανός, σε διαφορετικές περιπτώσεις, με δύο οχήματα ίδιας μάρκας με το σημερινό τα οποία είχαν κλαπεί από την Ισπανία.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που προβληματίζουν ιδιαίτερα τους λιμενικούς, οι οποίοι συνεχίζουν την προανάκριση με σχολαστικότητα και μεγάλη προσοχή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ