Κυνική ομολογία από την Άρτα… «Είναι ανέκδοτο να μιλάμε για επενδύσεις..»

aleeksiadis arta

aleeksiadis arta

Άδικο κι αναποτελεσματικό χαρακτήρισε από την Άρτα, το φορολογικό σύστημα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης… Και δεν αναφέρονταν στο φορολογικό κάποιας άλλης χώρας, αλλά σε αυτό που πολύ πρόσφατα ψήφισε η Βουλή!!!

Και την ώρα που η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρεί να δημιουργήσει το δικό της Success Story, μιλώντας για την ανάπτυξη που έρχεται και τις επενδύσεις που φτάνουν, ήρθε η κυνική ομολογία του Υπουργού για να προσγειώσει άπαντες.

«Αν δεν έχεις σταθερό φορολογικό σύστημα είναι ανέκδοτο να μιλάς για επενδύσεις», ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Τρύφων Αλεξιάδης και συμπλήρωσε πως αυτό που ισχύει στην Ελλάδα, δεν είναι αποτελεσματικό, δεν είναι σταθερό, δεν είναι και δίκαιο.

Ο Υπουργός ουσιαστικά πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το Success Story της Κυβέρνησης ενώ αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει ζητούμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πλήρης δήλωση του κ. Αλεξιάδη έχει ως εξής: «Είμαι στο Υπουργείο Οικονομικών από το 1987 κι ασχολούμαι με τα λογιστικά από το δεύτερο έτος της ΑΣΟΟΕ. 36 χρόνια ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. Ακούω πολλές φορές το θέμα του δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Είναι μια βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει καλύτερα το Υπουργείο Οικονομικών, για να λειτουργήσουν καλύτερα οι επιχειρήσεις, για να λειτουργήσει καλύτερα η προσέλκυση επενδύσεων.
Αν δεν έχεις σταθερό φορολογικό σύστημα είναι ανέκδοτο να μιλάς για επενδύσεις».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως όταν το Υπουργείο ολοκληρώσει τρία νέα νομοθετήματα, που απορρέουν από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, θα ασχοληθεί με το φορολογικό και με στόχο ένα νόμο απλό και σταθερό.

«Το φορολογικό σύστημα, δεν είναι δίκαιο, δεν είναι αποτελεσματικό δεν είναι σταθερό, θέλουμε να πάμε σε ρυθμίσεις που θα έχουμε δίκαιο φορολογικό.

Μόλις επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα αντιμετωπίζουμε τις αδικίες», ανέφερε.

Με αυτά λοιπόν ως δεδομένα, οι Έλληνες καλούνται να υποστούν ένα άδικο και αναποτελεσματικό φορολογικό, το οποίο δεν εγγυάται καλύτερες μέρες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ