Κυβερνητική κρίση στο παρά πέντε… Παραιτήθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

XARAKOPOYLOS 29 3

XARAKOPOYLOS 29 3Κυβερνητική κρίση στο παρά πέντε της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξήγησε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι παραιτείται εξαιτίας διαφωνίας του για τη ρύθμιση σχετικά με το γάλα.

Ωστόσο, αναφέρει ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Κυριακής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργοί και βουλευτές είχαν στα χέρια τους το τελικό κείμενο του νόμου λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ωστόσο, παρουσιάστηκε εμπλοκή, όταν κλήθηκε να το υπογράψει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος -αφού πρώτα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο- ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή τους, αφού δεν υπήρχε η διατύπωση που είχε συμφωνήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ακολούθησαν διαδοχικές διαβουλεύσεις, η διατύπωση άλλαξε και τελικά ο κ. Τσαυτάρης υπέγραψε γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Επίσης, πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τις διατάξεις για τα φωτοβολταϊκά μετά τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι συγκεκριμένες διατάξεις ξαναγράφτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Το κλίμα βάρυνε κι άλλο η πληροφορία πως ο Ματίας Μορς, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, διεμήνυσε στην ελληνική πλευρά πως αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το γάλα, τότε χαλάει συνολικά η συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ