Κυανή Ακτή… Συνέχιση με εντάσεις και προτάσεις αλλαγών

KYANH ERGA

KYANH ERGAΤην συνέχιση του έργου ανάπλασης της Κυανής Ακτής- Παντοκράτορα με τις τελικές προτάσεις για τροποποιήσεις που θα ζητηθούν από τον ΕΟΤ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Μεταξύ των άλλων στις προτάσεις που κατέθεσε ο δήμαρχος Πρέβεζας Χ. Μπαΐλης για το τμήμα της Κυανής Ακτής προτείνεται η μονοδρόμηση του δρόμου από τα λουτρά μέχρι την Αγράμπελη και να μεταφερθούν εκεί ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος.

Η κατάργηση των βοτσαλωτών μονοπατιών που υπάρχουν μέσα στο δάσος της Κυανής Ακτής καθώς και να καταργηθεί ο τελευταίος πεζόδρομος που είναι προς τη θάλασσα.

Τα αποδυτήρια από τσιμεντένια να γίνουν ξύλινα, και να μειωθεί ο αριθμός των θέσεων.

Ακόμη προτείνεται η μείωση του φωτισμού τουλάχιστον κατά 20% αλλά και η δεντροφύτευση με είδη φυτών που δένουν με το υφιστάμενο περιβάλλον.

Σε ότι αφορά το τμήμα του Παντοκράτορα, προτείνεται να μειωθεί η έκταση του πάρκινγκ αλλά και η τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης τόσο από την πλευρά του δρόμου όσο και από την πλευρά της θάλασσας.

Επίσης σε συνεννόηση με τον ΕΟΤ θα ζητηθεί η αντικατάσταση των φοινίκων που ήδη έχουν καταστραφεί με δέντρα που δένουν με το περιβάλλον.

Τέλος προτάθηκε να επενδυθούν με ξύλα τα πέτρινα καθίσματα. Υπέρ των τροποποιήσεων όπως αυτές κατατέθηκαν από το δήμαρχο Πρέβεζας και θα ζητηθούν από το ΕΟΤ τάχθηκαν οι παρατάξεις των κ. Παππά και κ. Κλάπα, η παράταξη του κ. Βασιλείου ψήφισε κατά, ενώ η παράταξη του κ. Νόβα παρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ