Κραυγή απόγνωσης από κτηνοτρόφο του Μετσόβου

PROBATA METSOBO

PROBATA METSOBOΜε κραυγή απόγνωσης μοιάζει η επιστολή κτηνοτρόφου από το Μέτσοβο, ο οποίος αφενός περιγράφει την δραματική κατάσταση εξ αιτίας των οφειλών από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, αφετέρου την παντελή αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τον πιο δυναμικό κλάδο της περιοχής.

Όπως ο ίδιος σημειώνει, οι κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι για το γάλα που παρέδωσαν από τον Απρίλιο του 2013 έως και σήμερα. Έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση γιατί αφενός δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και αφετέρου δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες σε ζωοτροφές για το χειμώνα που έρχεται.

Στην ίδια επιστολή τονίζει:

« Δε θα κρίνουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι κτηνοτρόφοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Θέλουμε να κρίνουμε τη στάση ενός αιρετού, του Δημάρχου Μετσόβου, ο οποίος είναι προκλητικά απών από το πλευρό των κτηνοτρόφων του Δήμου του. Όλο αυτό το διάστημα που δίνουμε τον αγώνα μας  να μην ξεπουληθεί η Δωδώνη και τώρα που αγωνιζόμαστε  για το αυτονόητο- να πληρωνόμαστε κάθε μήνα  για το γάλα που παραδίδουμε στη γαλακτοβιομηχανία.

Είναι απών και αδιαφορεί για τις οικογένειες των κτηνοτρόφων, για το πώς θα πορευτούμε από δω και πέρα εμείς και τα ζωντανά μας. Είναι απών και αδιαφορεί για ένα δυναμικό κλάδο της οικονομίας του Δήμου Μετσόβου. Μόνο οι κτηνοτρόφοι που δεν μετακινούμαστε, εμείς που το χειμώνα έχουμε τα κοπάδια στους στάβλους, παραδίδουμε από 5.000 έως 6.000 κιλά γάλα κάθε μέρα στη Δωδώνη. Αυτό ισοδυναμεί με χιλιάδες ευρώ καθημερινά που δίνουν ζωή  και κρατούν τις οικογένειες στο τόπο μας και στηρίζουμε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις.

Βέβαια όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για το Δήμαρχο Μετσόβου. Νομίζει ότι είναι Δήμαρχος του Κολωνακίου. Δεν τον ενδιαφέρει ο πρωτογενής τομέας, η κτηνοτροφία και η γεωργία. Δυναμικοί κλάδοι της τοπικής οικονομίας.

Οι εκλογές βέβαια πλησιάζουν. Τι έχει να πει στους κτηνοτρόφους από τις  Γότιστες, από το Μεγάλο και Μικρό Περιστέρι, από τα Σίτσαινα, από το Βοτονόσι, από το Ανθοχώρι, τη Χρυσοβίτσα, το Ανήλιο, τη Μηλιά, το Μέτσοβο; Πάλι υποσχέσεις, πάλι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, όπως το 2010, για να μας ξεγελάσει και να μας πάρει την ψήφο!!!

Σε είδαμε και σε γνωρίσαμε Δήμαρχε, σε ζήσαμε τρία χρόνια τώρα!!! Δεν έκανες απολύτως τίποτα. Ούτε τους δρόμους για τους βοσκοτόπους άνοιξες, ούτε συντήρησες τις ποτίστρες, ούτε στάθηκες στο πλευρό μας στο θέμα της Δωδώνης. Να σε χαιρόμαστε Δήμαρχε!!!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ