Κραυγή απελπισίας από τους Σύριους στον Κατσικά.. «Σώστε τα παιδιά μας»

diamart s1

diamart s1

ΦΩΤΟ

Με συνθήματα γραμμένο, σε χαρτόνια ή πανιά πρόχειρα κομμένα, μία ομάδα προσφύγων από την Συρία, που διαμένει στον καταυλισμό του Κατσικά, έστειλε μήνυμα απόγνωσης αλλά κι αφύπνισης..

«Βοηθήστε μας… Σώστε τα παιδιά μας..»

Παιδιά που παίζουν αμέριμνα και παρά την τραγωδία που έχουν ζήσει μπορούν να χαμογελούν ακόμη!

diamar si2

Αυτό που τους έβγαλε στην πλατεία είναι οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει εφοδιασμό με στρώματα ή κρεβάτια.

Η καθημερινότητά τους, χωρίς στοιχειώδη εξοπλισμό γίνεται πολύ δύσκολη και γίνεται ακόμη δυσκολότερη για τα μικρά παιδιά.

Οι νύχτες παγωμένες και εκείνα αναγκάζονται να κοιμούνται πάνω σε λίγα καταλύματα, στο χαλίκι… Μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία που είχε προηγηθεί.. Πολλά άρρωστα..

diamar si3

Ζητούν το αυτονόητο… Καλύτερες συνθήκες για όσο διάστημα μείνουν εδώ..

Ευγνωμονούν την Ελλάδα για όσα τους προσφέρει και το λίγο παραπάνω, το αυτονόητο όμως, το ζητούν και πάλι με χαμόγελο..

Αφηγούνται το δικό τους δράμα.. Από μια πατρίδα που έγινε κομμάτια, από την διέλευση στην Τουρκία που ήταν κολαστήριο και το όνειρο να φτάσουν στην Ευρώπη..

diamart si4

Το παπούτσι του μικρού έχει τρυπήσει από μέρες.. Εξακολουθεί όμως να το φοράει.. Να περπατάει και να παίζει με αυτό… Άλλωστε άλλο δεν υπάρχει!

Για αυτό το παιδί, για το κάθε παιδί, για τα εκατοντάδες παιδιά, έφυγαν μακριά από τα σπίτια τους.. Για να τα σώσουν. Κι ότι ζητούν πάλι γι’ αυτά είναι!

diamart si5
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ