Κρίσιμες ώρες για τον αγνοούμενο ορειβάτη.. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση

emak nixta

emak nixta

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση από την ΕΜΑΚ, δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τα Γιάννινα και τη Θεσπρωτία, ορειβάτες και εθελοντές, για τον εντοπισμό ορειβάτη από τα Γιάννινα, ο οποίος αγνοείται από τα απόγευμα.

Ο Γιαννιώτης, μετείχε στην κοινή εκδρομή που είχαν οργανώσει οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, στο όρος Χιονίστρα.

Όμως ακολούθησε δική του, μοναχική διαδρομή.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχε, ανέφερε ότι κινήθηκε προς το όρος Γκορίλας.

Από τις έξι το απόγευμα περίπου, τα ίχνη του έχουν χαθεί, ενώ σε μία τηλεφωνική συνομιλία που είχαν μαζί του, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου, ο αγνοούμενος δεν μπόρεσε να τους περιγράψει το σημείο όπου βρίσκεται.

Έκτοτε το κινητό του τηλέφωνο δεν απαντά.

Από την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων έχει ζητηθεί ήδη από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας να συνδράμει την επιχείρηση αναζήτησης, δίνοντας το στίγμα του κινητού.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει άμεσα, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή η περιοχή που θα πρέπει να ερευνηθεί θα είναι μεγάλη.

Κλιμάκια πυροσβεστών και της ΕΜΑΚ κινούνται προς διάφορα σημεία του όρους Γκορίλα, κάτω από συνθήκες δύσκολες, τόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής όσο και της χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ