Κρίνονται στην Περιφέρεια, λίμνη, σκουπίδια και τουρισμός

PER SYMBOYLIO HPΛίμνη, απορρίμματα, τουρισμός… Όλα αποφασίζονται και κρίνονται μέσα σε λίγες ώρες. Σε δύο συνεδριάσεις, μία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και μία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα και με διαφορά λίγων ωρών, θα κριθούν μείζονα για την περιοχή θέματα. Το γεγονός βέβαια ότι ορισμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα βρίσκονται σε… διαρκή συνεδρίαση από το πρωί ως αργά το απόγευμα είναι μία μικρή λεπτομέρεια.

Αύριο λοιπόν Πέμπτη, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου θα εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και τους όρους της μεταξύ της Περιφέρειας και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, μέχρι την ανάδειξη μειοδότη παρόχου υπηρεσιών λειτουργίας, στα πλαίσια του διενεργηθέντος δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. Στη συνέχεια θα γίνει ο απολογισμός από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις κατά το 2012 και ο προγραμματισμός συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις για το 2013.

 

Τα θέματα αυτά έχουν άμεση συνάρτηση με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την ανάθεση του οποίου θα αποφασίσει λίγες ώρες αργότερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο επίσης συνεδριάζει την Πέμπτη.

Τέλος στην ίδια συνεδρίαση θα κριθεί και η τύχη του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα. Πολλοί εκτιμούν ότι η συζήτηση γίνεται εσπευσμένα καθώς εκκρεμούν τα πορίσματα της κοινής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια και το Δήμο Ιωαννιτών, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μία συνεδρίαση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ