Κουβέλης στα Γιάννινα: Καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου

KOYBELHSH ST

KOYBELHSH STΑπό την συγκυβέρνηση και την στήριξη των μνημονιακών μέτρων, περνά στην πολύ σκληρή αντιπολίτευση η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης.

Έτσι από τα Γιάννινα, είχε να κάνει μόνο κριτική και να γνωστοποιήσει την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη στήριξη του κόμματός του στο πρόσωπο του Γιώργου Ζάψα για την Περιφέρεια Ηπείρου σημειώνοντας ότι πρόκειται για επιλογή που έγινε με πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια ενώ δεδομένη ήταν η στήριξη για την Ενότητα Πολιτών στο Δήμο Ιωαννιτών.

Κατά τα λοιπά, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε επικεντρώθηκε σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

«Πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης τους πειραματισμούς με την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος» διεμήνυσε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Τόνισε ότι « διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις χρειάζονται και όχι επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος», ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα πολυσύνθετο και «από το γεγονός ότι σήμερα στη χώρα μας οι τιμές του γάλακτος μακράς διαρκείας είναι υψηλότερες περίπου κατά 25% από το φρέσκο έως 5 ημερών».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η λύση του προβλήματος απαιτεί διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις στο όλο κύκλωμα εμπορίας των προϊόντων, όπως μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, και όχι μεμονωμένες ενέργειες που μάλιστα δεν στηρίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά σε ιδεολογικές εμμονές. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι υπερδιπλάσια από εκείνη του παραγωγού και παρέθεσε στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει άμεσα όραμα και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής πολιτικής.

Επίσης, επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ την Κυριακή, στην ολομέλεια της Βουλής, θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο στη βάση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται σ’ αυτό.
Ο πρόεδρος ΔΗΜΑΡ μετά τη Θεσσαλονίκη περιοδεύει στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συγκρότησης μιας κεντροαριστεράς, όπως είπε, «όχι γενικών καθηκόντων, χωρίς νεφελώματα και με έλλειψη συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων, αλλά μιας υπεύθυνης προοδευτικής κεντροαριστεράς, που αμφισβητεί την προωθούμενη καρικατούρα του διπολισμού, που μιλάει για το σήμερα για την ύστερη και μεταμνημονιακή Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ