«Κοσμάς ο Αιτωλός» από τον Μιχάλη Παντούλα

pantoulas vivlio

pantoulas vivlio

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Παντούλα: Κοσμάς ο Αιτωλός – Τα εικονογραφικά (1779-1961), έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτή το Μουσειακό Συγκρότημα Νήσου Ιωαννίνων.

Το βιβλίο του κ. Παντούλα παρουσίασαν οι: Μιχάλης Γ. Τρίτος, Καθηγητής και πρ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, δρ. Αρχαιολόγος- Βυζαντινολόγος και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και ο Βύρων Πολύδωρας πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρ. Υπουργός. Έκτακτες κυβερνητικές υποχρεώσεις ματαίωσαν την άφιξη του Μάρκου Μπόλαρη, αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκε σχετικό μήνυμά του, που απέστειλε για το σκοπό αυτό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

Την όλη εκδήλωση, που συντόνισε ο εκπαιδευτικός Στέφανος Κωλέττας, έκλεισε με ευχαριστήριο λόγο ο συγγραφέας Μιχάλης Παντούλας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, οι πρώην βουλευτές Ιωαννίνων Θεόδωρος Γεωργιάδης και Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσιούρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, ο Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Ανδρέας Κάσι, οι δήμαρχοι Κόνιτσας κ. Ανδρ. Παπασπύρου, Ζαγορίου Βασ. Σπύρου, Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος, oι πρ. Δήμαρχοι Ιωαννίνων κ. Αναστ. Παπασταύρος και κ. Φ. Φίλιος, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής και εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν οι Κώστας Τασούλας, βουλευτής και πρ. Υπουργός, Αντ. Φούσας πρ. Υπουργός και Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής και πρ. Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ