Κομισιόν: Μέτριες οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία

KOMISION«Μέτριες» είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν διαπιστώνει κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις στην καινοτομία, ενώ παρατηρεί ότι μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. οι διαφορές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Μάλιστα, οι επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας έχουν επιδεινωθεί στο ένα πέμπτο περίπου των περιφερειών της Ε.Ε.

 

Στα 28 κράτη – μέλη, η κατάταξη παραμένει σταθερή σε σχέση με το 2013, με τη Σουηδία να βρίσκεται στην κορυφή ενώ ακολουθούν η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία. Πρόκειται για τις τέσσερις χώρες που επενδύουν περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία. Παράλληλα, προκύπτει ότι οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξή τους είναι η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Λετονία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων της Ένωσης για την καινοτομία του 2014, τα κράτη μέλη κατατάσσονται σε τέσσερις ομάδες επιδόσεων.

Η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία είναι «πρωτοπόροι της καινοτομίας», εφόσον οι επιδόσεις τους είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του μέσου όρου της Ε.Ε.
Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Σλοβενία και η Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες εμφανίζουν «καλές επιδόσεις στην καινοτομία», που υπερβαίνουν ή είναι κοντά στις επιδόσεις του μέσου όρου της Ε.Ε.

Στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται η Ελλάδα μαζί με την Κροατία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία, οι οποίες εμφανίζουν επιδόσεις χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Πρόκειται για χώρες με «μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία».

Η Βουλγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία είναι χώρες με «χαμηλές επιδόσεις στην καινοτομία», πολύ χαμηλότερες από τις επιδόσεις του μέσου όρου της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ