Κοινό μέτωπο για τη φύλαξη των συνόρων

ST PANHPEIROTIKH

ST PANHPEIROTIKHΤο θέμα της φύλαξης των συνόρων των τριών ακριτικών επαρχιών Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας, αλλά και της Δ. Μακεδονίας τέθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πανηπειρωτική και εκπρόσωποι των ακριτικών περιοχών στην Αθήνα.

Στη συνέντευξη ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γ. Οικονόμου καυτηρίασε την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων που έχει ως αποτέλεσμα.

 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης εξέφρασε την αγωνία του και την αγανάκτηση για την ελλειπή αντιμετώπιση της πολιτείας του καυτού ζητήματος της ασφάλειας στο Πωγώνι που προέκυψε εδώ και δύο χρόνια. Παρά τις υποσχέσεις ανέφερε δεν είδαμε κάποια βελτίωση. Η περιοχή μένει στο έλεος των κακοποιών και είναι ανοχύρωτη.

Η αγωνία μας για το μέλλον της περιοχής την στιγμή που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ακριτική περιοχή προσεγγίζοντας νέους με το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο με την συνεργασία με την Κιβωτό του Κόσμου ώστε να φιλοξενηθούν μικρά παιδιά η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι ενέργειες και να ισχυροποιηθεί η φωνή του μεθόριου τόξου με την στήριξη των ετεροδημοτών της Αθήνας ώστε να έχουμε ουσιαστικό και άμεσο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ