Κοινή στρατηγική στην κοινωνική πολιτική

PSATAS BASILHSΘέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης απασχόλησαν τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Άρτας. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδ. Πότσης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνας, οι Δήμαρχοι Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Περ. Μίγδος, Νικολάαου Σκουφά κ. Ν. Γιαννούλης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Κ. Πατήλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αναστ. Σίμου, Κων. Παπαδημητρίου, Δημ. Βαρέλης, εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, κοινωνικών φορέων, συλλόγων και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία όλων των αρχών και των φορέων, με σκοπό τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ευέλικτης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής προς όφελος των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του τόπου μας.

Επικαιροποιήθηκαν τα διαθέσιμα στοιχεία και τέθηκαν οι στόχοι για την περίοδο που ακολουθεί. Ο κ. Ι. Καραμπίνας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο εθελοντισμός στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης σε πολλούς συμπολίτες μας. Ο κ. Ο. Πότσης επεσήμανε το γεγονός ότι στην Ήπειρο, παρ’ όλη την κρίση, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά αστέγων και δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό ασιτίας.

Οι παραβρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων αναφέρθηκαν εκτενώς στις δράσεις καθενός και επεσήμαναν το γεγονός ότι παρότι διαθέτουν λίγα μέσα, προσπαθούν και αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα περιστατικά που αφορούν άπορους πολίτες της περιοχής μας.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ Β. Ψαθάς δήλωσε ότι οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, αρμόδιοι για θέματα κοινωνικής πολιτικής, θα επισκέπτονται πιο συχνά την Άρτα έτσι ώστε να είναι καλύτερα ενημερωμένοι για την επικρατούσα κατάσταση, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ αρχών και φορέων ώστε να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά ανέχειας άμεσα και με αξιοπρέπεια για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ