Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον βιολογικό

biologikos new

biologikos new

Με κοινή δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων, τοποθετούνται για την έγκριση κονδυλίου 36,1 εκατομμυρίων προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα του βιολογικού και τα αποχετευτικά δίκτυα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Αποδίδουν την αίσια έκβαση στις ενέργειες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στην συνεργασία που υπήρξε και στην ισχυρή πολιτική βούληση. Σημειώνουν δε με νόημα ότι «δεν χαρίζουμε, ούτε πριμοδοτούμε σε καμμιά κατεύθυνση».

Στη δήλωση αναλυτικά αναφέρουν:

Η σημερινή έγκριση από τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, της χρηματοδότησης του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών συνολικής δημόσιας δαπάνης 36,2 εκατ. ευρώ, αποτελεί σίγουρα μια θεμελιώδη παρέμβαση για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας για την ουσιαστική περιβαλλοντική προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας.

Με αυτή την παρέμβαση, που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, που η κυβέρνησή μας πραγματοποιεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα (παραχώρηση του πάρκου Πυρσινέλα, παραχώρηση των πρώην στρατιωτικών φούρνων, παραχώρηση του παραλίμνιου μετώπου των πρώην στρατιωτικών φυλακών) βρίσκουν το δρόμο για την λύση τους και υλοποιούνται αιτήματα χρόνων. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών ξεκινάει η υλοποίηση έργων, που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύουν το περιβάλλον, συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι για να φτάσουμε σε αυτό το συγκεκριμένο έργο, χρειάστηκε πολύ δουλειά και ισχυρή πολιτική βούληση. Σημαντικό στοιχείο σε αυτή την πορεία ήταν η καθοδήγηση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα και να ωριμάσει το έργο προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ακόμα πρέπει να αναφερθούμε στην επιβεβλημένη συνεργασία, που δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν, αλλά βεβαίως και σε εκείνες τις επιλογές που δίνουν προτεραιότητα σε έργα ουσίας τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης.

Για μας ιδιοκτήτης όλων αυτών των πρωτοβουλιών είναι ο λαός των Ιωαννίνων. Δεν χαρίζουμε, ούτε πριμοδοτούμε σε καμμιά κατεύθυνση. Προσπαθούμε, όπως και έχουμε υποχρέωση, να ανταποκριθούμε με ευθύνη και συνέπεια στις πραγματικές προτεραιότητες και όχι σε έργα βιτρίνας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ